palma megujulas noknek logo

rólunk

keresztény nőktől minden nőnek, szeretettel

A pálma indulása

a kezdetek…

Történetünk kezdete korábbra nyúlik vissza, mint 2020 nyara, amikor női szolgálatunk megkapta a Pálma nevet. Több mint 10 évvel ezelőtt, egy maroknyi csapat vezetésével, online támogató csoportok indultak. Ép testben ép lélek (ÉTÉL), majd Mindent Vele, semmit Nélküle (MVSN) néven. Azzal a szándékkal, hogy támogassák és segítsék a nőket életük egy-egy nehezebb időszakában. Kezdetben ezek a csoportok évente két évszakban, tavasszal és ősszel indultak, majd nyári és téli szüneteket követően újabb csoportok nyíltak. Egyre nagyobb volt a vágy és a szomjúság erre a szerető és bátorító közösségre, és az állandó jelenlétre. Így született meg a Pálma közösség!

„az igaz virul, mint a pálma” 

(Zsoltárok 92,13)

“Ezeket a fákat nem az ember gondozza és metszegeti: a pálmák az „Úr fái”, az ő gondozása nyomán virulnak. Az Úr szentjei éppígy az ő gondoskodó keze alatt növekednek. Ezek a fák örökzöldek, minden évszakban egyformán szépek.”

C. H. Spurgeon

Szolgáló csapatunk majdnem teljes létszámmal a "Napról napra" Pálma konferencián 2023. április 22-én
talentum 40%
ima 60%
kegyelem 100%

Kik vagyunk?

Mi a szívügyünk? A pálma csoportban milyen területen szolgálunk?

Az anyai pásztorlás a szívügyem. Igyekszem jó irányt mutatni minden hozzászólással, lelki sebek kötözése: a kapcsolatokban való jártasság, az önzetlen szeretet mint életforma a szenvedélyem.

Szerettem volna Istent szolgálni, és akkor jött a felkérés, hogy csatlakozzak. Az igén keresztül úgy értettem meg, hogy Isten örömmel látna ebben a szolgálatban. A kreatív tartalmakat készítem.

Őrállóként veszek részt a Pálma csapatában, hogy bátorítsalak benneteket. Nagyon örülök, hogy itt vagy és szeretnék segíteni neked abban, hogy sikerüljön a minden napi kihívásokban sikereket elérned.

A szolgáló csoportba 2020-ban kaptam hívást. Az imádság a szolgálatom, mert hiszem, amit a Bibliában a Jakab 5.16-ban olvashatunk:
„nagy ereje van az igaz ember buzgó könyörgésének”.

Szakterületem a dietetika és táplálkozás tudomány. Életmódváltás, egészséges szokások kialakítására a csoportban a témám. Bárcsak eszköz lehetnék mindazok életében, akik változást szeretnének!

Szívügyem, hogy törekedjek segíteni akinek csak tudok a lelki és szellemi nehézségekben. Már láthattam csodálatos változásokat, és ez az öröm nekem is sok erőt tudott adni.

Istentől kapott ajándékaim szeretném továbbadni és a kreatívan szolgálni a Pálmában is. Törekszem megtalálni az egészséges egyensúlyt testemben, lelkemben és szellememben, ezt szeretném megosztani is.

Egy-egy bátorító idézettel, igével szeretnék segíteni, amikor megálltok egy kicsit, hogy feltankoljatok egy gondolattal, egy kedves, derűs pillanat ajándékával. Kívánom, váljunk igazi viruló Pálmákká!

Nagyon szívemen volt a nők közötti munka. Ezen a szolgálaton keresztül nagyon sok mindenre tanított az Úr. Az otthoni praktikák, az egyszerű mindennapok és kreatív témakörökben szolgálok.

Már pár éve bennem van egy gondolat: kreatív női misszióban az ige és kreatív alkotás összekapcsolása. Imameghallgatás volt elkezdeni. Szeretnék tanulni, fejlődni és az Úrtól kapott talentummal szolgálni.

Egy korábbi csoportban ismertem meg az itteni önkéntes csapatból a lányokat, segítettek nekem megújulni lelkileg és testileg. Remélem és hiszem hogy a pálma csoport is hasonló áldás lesz sokaknak!

Hívtak szolgálni. A fiaim megkérdezték (nem tudva a meghívásról), hogy aki így tud beszélni az Istenről, miért nincs benne női csoportban és szolgál a nők felé?
Isten mások által hívott és küldött egyszerre.

Éreztem, hogy itt a helyem. Aztán jött a felhívás, hogy aki érzi az Úr hívását, az jelentkezzen szolgálónak. Azóta lelki témakörben, azon belül is az egyedülállóság és a magány ellen segítek harcolni.

Nagyon fontos számomra az önismeret és a kapcsolatok helyes megélése, naponkénti személyes tartása. Kívánom, hogy ne csak elméleti tudással tudjunk gyarapodni, hanem meg is élni.

Isten azért hívott, hogy segítsek nőknek az életmódváltásban. Kívánom, hogy megtapasztaljátok, hogy ajándék a testünk (is), örömteli mozogni és feltölt testileg-lelkileg-szellemileg egy jó edzés!

minden erejével a menny felé törekszik

C. H. Spurgeon​

Vegyünk példát a pálmáról!

„Isten gyermekének növekedése is hasonló a pálmáéhoz: teljes erővel fölfelé tör, törzséből egyetlen oldalágat sem növeszt. Olyan, mint egy csodálatos oszlop, oszlopfővel a tetején. Nem ágazik sem jobbra, sem balra, minden erejével a menny felé törekszik, és az éghez legközelebb érleli gyümölcsét. – Uram, kérlek, formálj engem, hogy ilyenné legyek én is!”

C. H. Spurgeon

Törekedj felfelé

ahogy a Pálma levelei is az égbe nyúlnak. Tölts időt Istennel: Bibliaolvasással, imával, dicsőítéssel!

Maradj hajlékony

rugalmas: mozgasd át a törzsedet, testedet minden reggel! A testi rugalmas ellenálló képesség mellett, a lelki rezilienciáról sem feledkezz meg! Szeretettel ajánljuk Tapolyai Emőke rövid videóit:

Tápláld tested

mint a pálma gyökerei, szívj magadba friss vizet és egészséges táplálékot, mely megalapozza az egész napot!

Pihenj eleget

télen a pálmák is pihennek. Testednek és lelkednek is szüksége van a pihenésre. Este bújj ágyba időben, hogy reggel korán és frissen ébredj! Nyári podcast sorozatunk épp erről szól: