palma megujulas noknek logo
Blog, imádkozó szülő, kedvenc

Hogyan váljak imádkozó szülővé?

Áldás Istentől, hogy gyermekeket bízott ránk. Azért tette, mert gyönyörködik bennünk, mint édesanyákban és mert pont téged akart erre a feladatra, hivatásra.

Gyermekeink nevelése ennek tudatában sem könnyű, mindig van mit tanulni. De Isten nem tökéletes anyának teremtett, hanem rögtön tudta, hogy erősen az Ő segítségére, erejére lesz szükségünk!

Körülményeink, az élet viharai, a nehézségek, de a hétköznapi terheink cipelése is, mind mind nehéz lehet. Ha a gyermekim jövőjére gondolok, bekúszik alattomosan a félelem és az aggódás a szívembe: „jól nevelem?” „jó példa vagyok?” „elfogadja majd Jézust?” „hogyan fog boldogulni?” „mi lesz, ha bántani fogják?” „boldog lesz?”

A gondolatainkban cikázó kérdésekkel, a bénító félelmeinkkel nem hagy Isten egyedül! Aggodalmainkkal magunkhoz láncoljuk gyermekeinket, pedig Isten ajándékai, át kell engednünk őket Istennek, nála vannak legjobb helyen! Mi pedig jöhetünk Hozzá, kiönthetjük szívünket és imádkozhatunk békességig.

 

Mi tehát az imádság?

  • Nem kívánságlista

  • Isten jelenlétének keresése

  • Isten meghallásának lehetősége

  • Bizonyságok születésének helye

  • Békességünk záloga

A gyermekednek nem tökéletes szülőre van szüksége, hanem imádkozó szülőre!

 

Bátorító igék

„Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt! Emeld föl hozzá kezeidet gyermekeid életéért.”

JerSir 2:19
„Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból.”
Zsolt 34:18

„Nem hiába fáradoznak, nem veszedelemre szülnek, mert az Úr áldott népe ez, ők és leszármazottaik.”

Ézs 65:23

Kreatív időtöltés

Az imádkozó szülő csoportunk imatémáit összegyűjtöttük, 18 ima területünk lett. Ha szeretnéd, hogy a 18 terület későbbre is kéznél legyen a csoport után is, készíts imabefőttet. Ez segítségedre lesz, hogy ne csak ebben az egy hónapban, hanem valóban szokássá váljon a közbenjárás. Közösen is el lehet készíteni a gyerekeitekkel. Lehet spatulára, vagy jégkrémes pálcikára írni, vagy kartonból kivágni és erre írni a 18 témát, majd egy befőttes üvegbe tenni.

 

 

kapcsolódó bejegyzések

keresztény nőktől

minden nőnek, szeretettel

Sziasztok, itt olvashattok tőlünk bejegyzéseket test-lélek-szellem egészséges egyensúlyáról: hitről, növekedésről, szellemünk frissességének megőrzéséről, egészséges táplálkozásról, mozgásról, alvásról... és még sok másról.

kívánjuk, hogy

legyen áldás számodra is!

 

fedezd fel
Kedvencek
letölthető