palma megujulas noknek logo
Blog, kedvenc, mozgás, test lélek szellem

Miért érdemes mozogni minden nap minimum 20 percet

„Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk.” ApCsel 17,28

Lehet, hogy valakinél ez megszokott dolog, de ahhoz, hogy előre haladhassunk, fel kell építeni lépésről lépésre a dolgokat. Mindig van új út, melyet kipróbálhatunk. Legyünk kreatívak!

Lehet, hogy valaki az elmúlt időszakban – valami miatt – alig mozgott. Ebben az esetben ne feledjük, nem az a lényeg, hogy kezdők vagyunk, vagy örökös újrakezdők, hanem az, hogy már egy lépés megtételével is többet tettünk, mintha csak üldögélnénk a fotelben.

Igen, ez a lépés is hozzátesz az egészségünkhöz.

Ez legyen a szemünk előtt!

 

Milyen mozgásformát javaslok? Elsőként a gyaloglást. Csupán egy jó cipő kell hozzá.

Nagyon jól lehet játszani a táv, a tempó, az útvonal variálásával úgy, hogy kihívás legyen számunkra. Elsőre nem úgy tűnik, de rengeteg jótékony hatása van.

 

Nagyon rossz idő esetén, vagy ha a gyaloglás sehogyan sem megoldható, választhatunk egy könnyű tornát is (megfelelő bemelegítés után). Természetesen ezeken kívül is vannak jó megoldások. Csak az a fontos, hogy arra koncentráljunk, hogy megoldani akarjuk a problémát, ne megmagyarázni minden áron, hogy nálunk az miért nem megfelelő. Bátran kérdezzetek, segítünk!

Nálatok mi lesz a napi 20 perc mozgás?

 

 

kapcsolódó bejegyzések

keresztény nőktől

minden nőnek, szeretettel

Sziasztok, itt olvashattok tőlünk bejegyzéseket test-lélek-szellem egészséges egyensúlyáról: hitről, növekedésről, szellemünk frissességének megőrzéséről, egészséges táplálkozásról, mozgásról, alvásról... és még sok másról.

kívánjuk, hogy

legyen áldás számodra is!

 

fedezd fel
Kedvencek
letölthető