palma megujulas noknek logo
Blog, imádkozó szülő

Ima a keresztény barátokért

Életünk során, ha költöztünk, biztosan minket is foglalkoztatott, hogy az új helyen lesznek -e igaz barátaink. Gyermekinknek nem kell ehhez költözni, ők tiszta lappal indulnak. A kérdés az, hogy milyen hatással lehetünk rájuk abban, hogy milyen barátokat választanak.

A barátok hatással vannak egymásra, a kérdés az, hogy milyen. Szeretnénk, ha építő barátság lenne. Na de van beleszólásunk?
A kicsiknél még csak-csak. De mikor nagyobb lesz már sokszor nem mi döntünk arról kivel találkozik, kivel tölt időt.
Lehet, hogy késztetést érzünk arra, hogy közbe lépjünk. Lehet, hogy sokszor nincs is rá módunk. De ha meg is tudnánk tenni, akkor sem lennénk képesek olyan jól elvégezni, ahogyan Isten megteszi azt az imádságainkra adott válaszként.
Határozottan tehetünk gyermekeink kapcsolataiért. Imában. Idegeskedés helyett kérjük Istent, hogy Szentszelleme által adjon tisztánlátást, majd ezek alapján imádkozzunk.
Fontos és elmaradhatatlan, hogy a gyerekeink otthon, a családban tapasztalják meg a teljes elfogadást, szeretetet. Ne legyen vágy bennük, hogy a lelkükben lévő elfogadás iránti űrt máshol akarják betölteni, sokszor akár válogatás nélkül.
Egyik legerőteljesebb hatást a barátok és a példaképek gyakorolják gyermekeink életére. Hogy tehetnénk meg, hogy nem imádkozunk értük?
 

Imatémák

  • Ima közeli, hitben erős barátokért.
  • A nem hívő barátokért is, hogy fogadják el az Urat.
  • Közbenjárás gyermekeinkért, gyermekeink barátaiért. Bölcsesség hallgatni amikor kell.
  • Isten hatalmára és szavára tudjunk támaszkodni gyermekeinkkel kapcsolatban.

 

Bátorító igék

Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan Isten mondta: „Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem lesznek.

2 Korintus 6.16
Az igaz utat tud mutatni másnak is, a bűnösöket pedig tévelygésbe viszi saját útjuk.
Példabeszédek 12.26

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.

Zsoltárok 1.1-2

 

Kreatív időtöltés

 

A kisebbekkel, és akinek kedve van hozzá készíthetünk a mai nap színes tészta pillangókat. Ezek a pillangók a barátságok sokszínűségét jelképezik. A jó barátságok építenek, felemelnek ,,szárnyalhatunk ,, tőle. A kreatív ötlettárban találtok néhány mintát.
A nagyobbakkal pedig beszélhetünk, hogy miért hálás a barátaiért. Mit szeret bennük? Ha szeretné, akkor meg is köszönheti ezt nekik, egy kis üzenettel, kis ajándékkal. 

 

 

 

 

 

kapcsolódó bejegyzések

keresztény nőktől

minden nőnek, szeretettel

Sziasztok, itt olvashattok tőlünk bejegyzéseket test-lélek-szellem egészséges egyensúlyáról: hitről, növekedésről, szellemünk frissességének megőrzéséről, egészséges táplálkozásról, mozgásról, alvásról... és még sok másról.

kívánjuk, hogy

legyen áldás számodra is!

 

fedezd fel
Kedvencek
letölthető